Populaire bestemmingen in Arequipa

Arequipa staat niet bekend om wereldwijd populaire attracties en prachtig natuurschoon. Dit wil echter niet zeggen dat er in een bezoek aan Arequipa weinig te beleven valt. Naast vele activiteiten die je in ieder geval in deze stad kunt doen, zijn er wel degelijk populaire bestemmingen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan La Recoleta, dit is een Franciscaans klooster dat ligt in de nabijheid van Rio Chili en afkomstig is uit 1648. Daarnaast heb je in Arequipa La Compaņia, een van de weinige gebouwen die sterk genoeg was om het natuurgeweld van aardbevingen en vulkanische activiteit te doorstaan. Tenslotte kun je natuurlijk ook de kathedraal van Arequipa bewonderen, hét architectorale hoogtepunt van Arequipa.

La Recoleta
La Recoleta is een Franciscaans klooster in de buurt van Rio Chili. Het originele klooster is gebouwd in 1648, maar werd door de vele aardbevingen in Arequipa verwoest en vervolgens weer helemaal opnieuw opgebouwd. Inmiddels heeft de bibliotheek van La Recoleta een assortiment opgebouwd van maar liefst twintigduizend boeken, waaronder veel oude exemplaren met als slagroom op de taart een boek uit het jaar 1494. Uit het tijdperk van de conquistadores is ook een hoop overgebleven. Kunstwerken die destijds meegenomen zijn door de Spanjaarden, zijn nog altijd te bezichtigen in La Recoleta. Tevens zijn er opgezette dieren en oude Indiaanse producties te bekijken. Dit klooster is elke dag open tussen 9:00 en 17:00 met een pauze tussen 13:00 en 15:00 uur. Een bezoek aan La Recoleta is vanwege haar schoonheid en historie zeker de moeite waard.

La Compaņía
La Compaņia is een van de weinige gebouwen die alle aardbevingen en vulkaanuitbarstingen rondom Arequipa goed doorstaan heeft. De oudste delen van dit sterke gebouw dateren uit het jaar 1654, maar buiten is te lezen dat deze Jezuītische kerk ontstaan is in het jaar 1698. Hiermee weet niemand precies wat de exacte datum is van de oorsprong van La Compaņia, maar dat maakt het gebouw zeker niet minder aantrekkelijk om te bezoeken. Één van de hoogtepunten van een bezoek aan La Compaņia is de San Ignacio kapel, sla deze dus niet over tijdens een bezoek aan de kerk. La Compaņia is gelegen in de Zuidoost hoek van Plaza de Armas. Lastig is aan te geven wanneer u deze kerk kunt bezoeken, doordat de openingstijden regelmatig veranderen. Vanwege de drukte is het in ieder geval aan te raden om in de ochtend of namiddag La Compaņia te bezichtigen.

De Kathedraal van Arequipa
De kathedraal van Arequipa is een architectoraal hoogtepunt binnen de stadsgrenzen van Arequipa. Deze kathedraal heeft een omvang waarmee het een hele zijde van Plaza de Armas beslaat. De stijl van deze kathedraal is van de neorenaissance, wat gecombineerd is met een Gotische boog. Twee van de hoogtepunten van het interieur van deze kathedraal zijn de Loret orgel van België en een preekstoel van hout die gekerfd is in de 19e eeuw door een Fransman.