Dineren in Arequipa

Eén van de meest spraakmakende gerechten van Arequipa is Cuy. Een voor Europeanen als vreemd beschouwde delicatesse voor de Peruvianen. Een Cuy is namelijk een soort cavia en wordt eigenlijk voornamelijk gegeten op feestdagen. Het is te vergelijken met een kalkoen eten tijdens kerstmis in Nederland. Voor de bevolking daar is het echt een lekkernij. De Cuy bevat niet veel eetbaar vlees, maar het smaakt wel prima. De smaak heeft ook iets weg van gegrilde kip. In een aantal restaurants in Arequipa zul je dit gerecht kunnen proberen en iedereen die in Arequipa is geweest en die niet vegetariër is, moet dit eigenlijk ook een keer geprobeerd hebben. Vraag dus in uw omgeving naar dergelijke restaurants. Naast typische traditionele restaurants in Arequipa kunt u natuurlijk ook internationaal eten bestellen. Denk hierbij aan een pizza of lekkere hamburgers. Sommige restaurants zijn namelijk in alle grote steden wel te vinden. Twee aanraders om uit te proberen in Arequipa zijn de Brunno Pizzeria en La Posada del Puente Restaurant, dit zijn respectievelijk een pizzeria en een restaurant dat van alle markten thuis is. Hieronder worden ze uitgebreid beschreven.

Brunno Pizzeria
Heerlijk Europees genieten in deze Zuid-Amerikaanse stad kan in het begin van de avond met een lekker diner in de Brunno Pizzeria. Dit Italiaanse restaurant is ontstaan in het jaar 1986 en heeft vooral de intentie om winst te maken op tevreden klanten die terug komen. Om deze redenen biedt Brunno Pizzeria diverse soorten pizza’s en pasta’s aan tegen betaalbare tarieven. Verder heeft Brunno Pizzeria de service ook hoog in het vaandel, wat als klant in dit restaurant ook daadwerkelijk te merken is. De mensen zijn er vriendelijk en u wordt snel geholpen. Brunno Pizzeria is te vinden in het centrum van Arequipa, maar heeft ook een locatie in Cayma. Arequipa is een grote stad, wat inhoudt dat u gericht moet zoeken naar goede restaurants. De locaties van Brunno Pizzeria zijn te vinden op de volgende adressen: 795 Ejercito Av – Cayma 210 Santa Catalina St., Int. 107 – Centrum

La Posada del Puente Restaurant
Één van de mooiere restaurants in Arequipa en onderdeel van het gelijknamige hotel, het La Posada del Puente restaurant. Dit restaurant is niet alleen bestemd voor gasten van het hotel, het is voor iedereen van buiten ook toegankelijk. In het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de beroemde Misti vulkaan van Arequipa en u zit direct naast de ‘Chili’ rivier. Het assortiment van La Posada del Puente is zeer breed, je kunt allerlei lokale gerechten eten om wat extra cultuur te proeven van Arequipa en daarnaast kun je ook internationale gerechten en zelfs vegetarische maaltijden bestellen. De sfeer in het restaurant is prettig, de helft van de tafels zijn overdekt en de andere helft zit in de tuin direct naast de rivier. Om de hele ambiance af te maken worden er ’s avonds kandelaars aangestoken en maakt de pianospeler het helemaal af met vocale ondersteuning tijdens het weekend.