Activiteiten in Arequipa

Arequipa is de tweede stad van Peru, maar is met meer dan 800.000 ongeveer even groot als Amsterdam qua inwonersaantal. Dit heeft tot gevolg dat er een behoorlijke drukte heerst in het centrum van de stad, waardoor het altijd leuk is om even te gaan shoppen of om te kijken hoe het leven er aan toe gaat in Arequipa. Daarnaast zijn er vele activiteiten die u kunt uitvoeren, zoals een bezoek aan de Colca Canyon, de diepste kloof ter wereld met een diepte van meer dan een kilometer! Andere hoogtepunten van een bezoek aan Arequipa zijn het museum van ‘Andean Sanctuaries’ met het beroemde ijsmeisje Juanita, die gevonden werd in 1995 en de Casa del Moral, een herenhuis uit de 18e eeuw met veel kunst en andere oude elementen in haar interieur.

Colca Canyon
De Grand Canyon in Noord Amerika mag de grootste, meest indrukwekkende en veruit bekendste kloof zijn ter wereld. Arequipa heeft met de Colca Canyon een primeur met de diepste kloof ter wereld. Meer dan één kilometer is de afstand van de rivierbodem tot de rand van het klif. In deze omgeving zijn ook terrassen te vinden van voor de tijd van de Inca’s. De omgeving bevat Indiaanse dorpjes waar de indianen nog in hun oude kledingstijl rondlopen. Met een beetje mazzel kun je zelfs een Peruaanse Condor aanschouwen van dichtbij.

Het museum van ‘Andean Sanctuaries’ bevat onder andere mummies en andere overblijfselen uit het Inca tijdperk in de buurt van Arequipa. Hiernaast zijn er nog vele fantastische dingen te zien. Hét hoogtepunt van een bezoek aan dit museum is volgens de bewoners van Arequipa ‘Juanita’, het meisje van ijs van de Ampato. Zij was een slachtoffer van een ritueel offer die door de Inca priesters op de Mount Ampato geschonken werd aan een god. Ze verbrandde in ijs en werd in 1995 gevonden na een vulkanische activiteit waar het ijs om haar lichaam smolt, met haar lichaam nog in perfecte staat. Met behulp van het DNA van Juanita wisten onderzoekers veel te weten te komen over de oude Inca cultuur. Tegenwoordig wordt Juanita bewaard in een met glas beschermde vriezer, waar haar lichaam nog altijd in relatief goede conditie bewaard is gebleven.

Casa del Moral
De Casa del Moral is een herenhuis uit de 18e eeuw. Dit grote huis heeft een interieur dat bestaat uit allerlei antieke meubels, mooie schilderijen en oude standbeelden. In de tuin groeien diverse ‘moral’ bomen. Van deze bomen is ook de naam van het huis afgeleid. Het is voor een toerist zeker de moeite waard om hier een keer te komen kijken. Een stukje cultuur proeven van Arequipa in combinatie met kunst bewonderen kan immers geen kwaad in een vakantie waarin u van alles wilt bekijken.